Afspraak maken

Hulp bij behalen van VCA*- of VCA**-certificaat

Hulp bij behalen van VCA*- of VCA**-certificaat

Preventie&Werk kan u ondersteunen bij het behalen of behouden van het VCA*- of VCA**-certificaat. Het beheer van het VCA-systeem vindt dan plaats in het ArboBeheerSysteem® van Preventie&Werk.

Om een VCA-certificaat te behalen moeten een aantal zaken geregeld worden. Preventie&Werk kan daarbij ondersteunen en begeleiden. Het bedrijf behaalt zelf het VCA-certificaat, hetgeen betekent dat directie en medewerkers tijd vrij moeten maken om de zaken te regelen die vanuit het VCA-certificaat worden gevraagd. De adviseur van Preventie&Werk draagt op afgesproken momenten voorbeelden aan, helpt om het VCA-systeem in te regelen en helpt bij het implementeren van het VCA-systeem in het bedrijf. Op deze manier zal het leiden tot het behalen van een VCA-certificaat.

Preventie&Werk maakt gebruik van een digitale risico-inventarisatie/-evaluatie, waarvan het plan van aanpak direct in het ArboBeheersSysteem terecht komt. In het ArboBeheersSysteem wordt ook het VCA-systeem ingericht. Preventie&Werk kan ook de opleiding van medewerkers en leidinggevenden verzorgen.

De begeleiding van Preventie&Werk resulteert in een goed werkend VCA-systeem, ondergebracht in het ArboBeheersSysteem, waarin alle procedures en documenten worden vastgelegd. Hierdoor is borging in de praktijk goed geregeld.

Meer weten?
 Neem contact met ons op!


Direct contact